недеља, 1. март 2015.

PILETINA SA MASLINAMA I LIMUNOM

Piletina sa limunom i maslinamas


Jedno od onih jela koja mogu da se kombinuju i za ručak i za večeru, da traju dva dana, samo da se neka salata menja. Idealno za nas prezaposlene koji volimo kuhinju, ali jednostavno ne stižemo.
Treba vam:
  • 4 pileća batka sa karabatkom (ili dva plus dva bela mesa)
  • 1 veći limun
  • nekoliko čenova belog luka
  • puna šaka maslina
  • grana ruzmarina
  • malo maslinovog ulja
  • pola čaše belog vina
  • začini: so, biber, đumbir u prahu
Meso operete, osušite i nauljite sa malisnovim uljem. U njega onda utrljate so, biber i đumbir. Stavite malo maslinovog ulja i na dno pleha i poređate meso.
Piletina sa limunom i maslinama3s
Umesto ulja možete da stavite i pek papir, em će biti manje masno (ako vam je to bitno), em će biti manje suđa za pranje.
Oko mesa rasporedite ruzmarin isečen na manje delove, čenove belog luka i masline. Na kraju stavite svuda kolutove limuna, i uspete belo vino.
Stavite u zagrejanu rernu da se peče na nekih 220 stepeni. Ja sam prvo pekla pola sata poklopljeno, da bi meso skroz omekšalo, a onda otkrila da dobije lepu boju.
Sve je ispalo kako treba, ali meni je i dalje najukusniji bio limun koji se maltene pretvorio u džem.
Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар