PILETINA SA MASLINAMA I LIMUNOM
Jedno od onih jela koja mogu da se kombinuju i za ručak i za večeru, da traju dva dana, samo da se neka salata menja. Idealno za nas prezaposlene koji volimo kuhinju, ali jednostavno ne stižemo.
Treba vam:
- 4 pileća batka sa karabatkom (ili dva plus dva bela mesa)
- 1 veći limun
- nekoliko čenova belog luka
- puna šaka maslina
- grana ruzmarina
- malo maslinovog ulja
- pola čaše belog vina
- začini: so, biber, đumbir u prahu
Meso operete, osušite i nauljite sa malisnovim uljem. U njega onda utrljate so, biber i đumbir. Stavite malo maslinovog ulja i na dno pleha i poređate meso.
Umesto ulja možete da stavite i pek papir, em će biti manje masno (ako vam je to bitno), em će biti manje suđa za pranje.
Oko mesa rasporedite ruzmarin isečen na manje delove, čenove belog luka i masline. Na kraju stavite svuda kolutove limuna, i uspete belo vino.
Stavite u zagrejanu rernu da se peče na nekih 220 stepeni. Ja sam prvo pekla pola sata poklopljeno, da bi meso skroz omekšalo, a onda otkrila da dobije lepu boju.
Sve je ispalo kako treba, ali meni je i dalje najukusniji bio limun koji se maltene pretvorio u džem.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар