Pavaroti torta je jedna od onih torti koje se prave bez pečenja kora i dugog kuvanja fila, zbog čega je omiljena medju domaćicama, a zbog prisustva Jaffa keksa i banana deca je prosto obožavaju. Najbolja je ako je pravite danas za sutra, a idealna je za ukrašavanje  perlama, listićima badema ili čokoladnim mrvicama. Ne, nije skupa, mada tako deluje, oduševiće vas sigurno :) Odličan je izbor za praznike koji dolaze :)
Braon deo:
300 gr Plazma keksa preliti sa 200 ml mlakog mleka , tome dodati 100 gr istopljene crne čokolade.
U posebnoj posudi potopiti 100 gr suvog groždja u 100 ml ruma, u to sipati 1 kesicu vanilin šećera, 200 gr mlevenih oraha  i 150 gr otopljenog margarina (dovoljno je da omekša na sobnoj temperaturi).
Sada lagano izmešati ove dve smese, sipati u posudu okruglog oblika, prekriti najlonom i ostaviti u frižideru da se stegne.
Žuti deo:
1 kesicu šlag-kreme od vanile pomešati sa 500 ml šlag kreme Polimark i mutiti mikserom dok se ne dobije čvrst krem.
94d77318d04fedc977b4d66351fa953b
Posebno u posudi iseckati 4 zrele mekane banane, 2 kutije Jaffa keksa izlomljenog na komadiće i dodati pripremljenoj šlag-kremi. Lagano sve izmešati i ostaviti u frižideru da se stegne.

Filovanje i ukrašavanje:
Na ohladjenu i stegnutu braon koru premazati žuti fil sa jaffa keksom, posuti listićima badema ili mlevenim orasima.

pavaroti torta

pavaroti torta
pavaroti torta