уторак, 24. март 2015.

HRONO moderna sarma | Foto: LepotaiZdravlje.rs
  Za sve trenutne i buduće hronere, HRONO kuvar dr Ane Gifing umnogome olakšava i ulepšava korišćenje programa hrono ishrane, koja čini da budete zdravi, vitki i zadovoljni. U pitanju je prava riznica hrono recepata, raspoređenih u nekoliko celina: doručak, ručak, večera, slatkiši i posno.
Predstavljamo vam dva recepta za pripremu ukusnog ručka:
HRONO moderna sarma
Sastojci:
  • glavica kupusa srednje veličine
  • 400-500 g mlevenog mesa
  • 2 glavice luka
  • lovorov list, biber, malo začina, kašika mlevene paprike, čen belog luka
  • kašika masti

Priprema:
  1. Kašiku masti zagrejati, dodati luk seckan na rebarca i vrlo malo soli (jer je kupus slan). Kad luk postane staklast, dodati mleveno meso, biber i lovorov list i malo začina. Dinstati dok ne ispari sva voda koju je meso pustilo, zatim dodati kašiku mlevene paprike i iseckan čen belog luka.
  2. U drugoj šerpi zagrejati preostalu masnoću, dodati kupus isečen na rezanca.
  3. Dinstati dok ne ispari sva voda i dok kupus ne dobije boju, a samim tim će imati lepši ukus i miris.
  4. Tepsiju podmazati i složiti red kupusa na dno, zatim red fila od mesa i završiti slojem kupusa. Sve staviti u predhodnu zagrejanu rernu da se malo zapeče.
Grcka  musaka
Grčka musaka
Sastojci:
  • 2 patlidžana srednje veličine
  • 250 g mlevenog junećeg mesa
  • 1 crni luk
  • konzerva pelata
  • so, biber, origano i peršun

Priprema:

  1. Iseckati luk i staviti malo ulja da se dinsta. Za to vreme očistiti patlidžan, iseći na kolutove i posoliti kako bi sva voda iz njega izašla (ovako patlidžan neće biti gorak).
  2. Kada je luk postao staklast, dodati mleveno meso i začine, so biber, peršun i origano. Dok se meso dinststa, na gril tiganju grilovati patlidžan. Patlidžan ređati u vatrostalnu posudu u jednom redu. Preko toga staviti meso. Preko svega sipati 1 konzervu pelata pomešanu sa malo vode. Vrh posuti sa još malo peršuna i origana.
  3. Peći u predhodno zagrejanoj rerni oko 45 min na 220 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар