Juneće jeger šnicle
Sastojci:
- 1 kg junećih šnicli
- 300 gr šampinjona
- 3 kašike paradajz pirea
- 2 kašičice senfa
- 2 čena belog luka
- brašno
- ulje
- list lovora
- suvi biljni začin, so
Priprema
Dobro izlupajte šnicle, posolite ih i s jedne strane uvaljajte u brašno. Pržite ih najpre sa strane uvaljane u brašno, pa kada dobiju zlatastu boju, okrenite ih i ispržite i sa druge strane. Gotove šnicle izvaditi na topao tanjir. Na istom ulju kratko pržite izgnječeni beli luk, dodajte lovorov list, paradajz pire i senf i preko poređajte ispržene šnicle.Nalijte vodom da ogreznu i protresite posudu da se sve sjedini. Dinstajte na laganoj vatri i kada je meso skoro gotovo, dodajte usitnjene šampinjone, te začinite suvim biljnim začinom i solju. Poslužite sa barenim krompirom.
Нема коментара:
Постави коментар