недеља, 29. март 2015.

Juneće jeger šnicle


img

Sastojci:

  • 1 kg junećih šnicli
  • 300 gr šampinjona
  • 3 kašike paradajz pirea
  • 2 kašičice senfa
  • 2 čena belog luka
  • brašno
  • ulje
  • list lovora
  • suvi biljni začin, so

Priprema

Dobro izlupajte šnicle, posolite ih i s jedne strane uvaljajte u brašno. Pržite ih najpre sa strane uvaljane u brašno, pa kada dobiju zlatastu boju, okrenite ih i ispržite i sa druge strane. Gotove šnicle izvaditi na topao tanjir. Na istom ulju kratko pržite izgnječeni beli luk, dodajte lovorov list, paradajz pire i senf i preko poređajte ispržene šnicle.Nalijte vodom da ogreznu i protresite posudu da se sve sjedini. Dinstajte na laganoj vatri i kada je meso skoro gotovo, dodajte usitnjene šampinjone, te začinite suvim biljnim začinom i solju. Poslužite sa barenim krompirom.

Нема коментара:

Постави коментар