понедељак, 30. март 2015.

HLEB SA SUŠENIM PARADAJZOM

 “Pet minuta posla za tebe i sat za šporet”.


Hleb sa paradajzom boja3 SAJT
Treba vam:
    • 3 šolje brašna (ja sam koristila pola speltino, pola ražano)
    • 1 kašičica soli
    • pola kašičice belog luka u prahu
    • pola kašičice kumina
    • jedna manja grančica svežeg ruzmarina
    • 4 paradajza iz ulja
    • 1,5 kašika maslinovog ulja
    • 1,5 kašika golice
    • 1,5 kašika suncokreta
    • 1 prašak za pecivo
    • 2 šolje kisele vode
    • Ja sam i ovog puta koristila čaše od kiselog mleka, ali vi možete bilo koju šolju, veličina je nebitna. Jedino ako koristite neke baš velike šolje povećajte malo količinu začina i paradajza.
Ako vam ostane ulja iz teglice sa sušenim paradajzom možete i njega da stavite umesto maslinovog, kriza je, nema bacanja.
Hleb sa paradajzom boja2 SAJT
Prvo umešate suve sastojke, a onda dodate ulje i vodu. Ostavite sat vremena da stoji. Sjurite u kalup,  prekrijete folijom i turite u rernu na 45 minuta. Skinete foliju i pečete još 15.Ja sam pekla barem sat pokrivenog i onda 15 minuta otkrivenog. Prvo sam zagrejala rernu na 250 stepeni, pa smanjila temperaturu kada sam ubacila hleb.
Ovo je Mirjanin hleb

Нема коментара:

Постави коментар