HLEB SA SUŠENIM PARADAJZOM
“Pet minuta posla za tebe i sat za šporet”.
Treba vam:
- 3 šolje brašna (ja sam koristila pola speltino, pola ražano)
- 1 kašičica soli
- pola kašičice belog luka u prahu
- pola kašičice kumina
- jedna manja grančica svežeg ruzmarina
- 4 paradajza iz ulja
- 1,5 kašika maslinovog ulja
- 1,5 kašika golice
- 1,5 kašika suncokreta
- 1 prašak za pecivo
- 2 šolje kisele vode
- Ja sam i ovog puta koristila čaše od kiselog mleka, ali vi možete bilo koju šolju, veličina je nebitna. Jedino ako koristite neke baš velike šolje povećajte malo količinu začina i paradajza.
Ako vam ostane ulja iz teglice sa sušenim paradajzom možete i njega da stavite umesto maslinovog, kriza je, nema bacanja.
Prvo umešate suve sastojke, a onda dodate ulje i vodu. Ostavite sat vremena da stoji. Sjurite u kalup, prekrijete folijom i turite u rernu na 45 minuta. Skinete foliju i pečete još 15.Ja sam pekla barem sat pokrivenog i onda 15 minuta otkrivenog. Prvo sam zagrejala rernu na 250 stepeni, pa smanjila temperaturu kada sam ubacila hleb.
Нема коментара:
Постави коментар