PALAČINKE OD HELJDE I JAJA
Ponekad imam osećaj da bih mogla da pojedem 100 jaja nedeljno i da mi ne bi bilo dovoljno.
Nisam stigla da umesim hleb sinoć, a kasno sam ustala. Palačinke su mi se učinile kao najlakša opcija.
Pravila sam ih samo od heljde. Koliko god da heljda u hlebu ima čudan ukus, u palačinkama je savršena.
Treba vam (otprilike):
- 1 jaje
- 1o kašika heljdinog brašna
- pola čaše od kiselog mleka kisele vode
- 1 čaša obične vode
- malo soli
- 1 kašika maslinovog ulja
- prstohvat sode bikarbone
Ovo je manja količina, za jednu ili dve osobe, u zavisnosti od toga šta jedete pored.
Meni je ispalo 5 palačinki.
Vodite računa da smesa malo odstoji jer heljdino brašno drugačije upija vodu. Ako bude trebalo još malo vode, dodajte. Videćete kao vreme odmiče, a vi pravite palačinke, da smesa postaje sve lepljivija. To nije neki problem samo će se malo teže razlivati i možda će se stvoriti neka rupica.
Gustina treba da izgleda ovako:
Ovako izgleda kada je razlijete:
Ovako kada je okrenete:
Pošto su mi se jela jaja, palačinke nisam mazala mlečnim namazom, iako to može van restrikcije ponekad, već sa ajvarom i filovala pilećim prsima.
Ispekla sam dva jaja sa biberom i solju i stavila ih preko. Sekla sam tako da svaki zalogaj budu i palačinke i jaja.
Нема коментара:
Постави коментар