уторак, 10. март 2015.

Lepinje

Lepinje
Potreban materijal:
500g brašna
300ml mlake vode
1 kašičica šećera
20g svežeg kvasca
1 kašičica soli
50ml ulja
premaz
žumance
malo ulja
malo tople vode
Lepinje
Priprema:
U mlakoj vodi rastopiti parče kvasca, dodati šećer i kašiku brašna, promešati i ostaviti da se kvasac aktivira. U vanglu staviti prosejano brašno, so i to zamesiti sa nadošlim kvascem. Testo treba da bude malo mekše nego za hleb. Ostaviti ga na toplom mestu pokriveno plastičnom folijom sat vremena. Naraslo testo izručiti na brašnom posut radni sto, premesiti i podeliti na 8 delova, pa oblikovati loptice. Svaku razviti oklagijom, tako da se dobije tanka lepinjica, prečnika oko 12cm. Lepinje poređati u podmazan pleh, ponovo pokriti folijom i ostaviti pola sata da narastu. Pre pečenja svaku namazati uljem, vodom i žumancetom. Materijal bude taman za dva pleha od električnog šporeta, pa ih možete peći istovremeno u dobro zagrejanoj rerni na 200C. Posle 15 minuta plehovima zameniti mesto i nastaviti sa pečenjem još 10-15 minuta.
Lepinje

Нема коментара:

Постави коментар