субота, 28. фебруар 2015.

Bešamel sos

Jednostavan i tako klasičan umak koji ide uz tjesteninu ili bilo koju vrstu mesa.


Bešamel sos
Priprema
Kuhanje
Ukupno
Broj porcija
Težina
5 min
15 min
20 min
4
Srednje
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Ocjena:
Sastojci

  • 500 ml mlijeka
  • 80 gr putera
  • 3 kašike brašna
  • 1 žumance
  • ¼ kašičice muškatnog oraščića
  • so
  • Način pripreme
    1. U šerpi otopite puter pa na njemu popržite brašno.
    2. Dodajte mlijeko i dobro umutite dok grudvice ne nestanu.
    3. Dodajte rendani muškatni oraščić i so i kuhajte dok se ne zgusne uz konstatno miješanje.
    4. Dodajte žumance i dobro promiješajte.

    Нема коментара:

    Постави коментар