Palačinke mekane kao duša: Recept koji uvijek uspijeva
Priprema smjese za palačinke trebala bi biti jedan od najjednostavnijih pothvata u kuhinji, no činjenica je da brojnima zadaje glavobolje.
Mekane, pjenaste i rahle palačinke teško je postići ukoliko nemate dobru tavu i dobar recept. Mi vam donosimo recept iz kuhinja naših baka koji je jednostavan i nakon kojeg nećete tražiti bolji
Sastojci za palačinke:
– 3 jaja
– 250g brašna (pola glatkog i pola oštrog)
– 350 ml mlijeka
– 1 dcl mineralne vode
– malo soli
– 2 žličice ulja
– pola žličice ruma
Priprema palačinki:
1. Pjenasto umutite cijela jaja, izmiješajte dok ne dobijete gustu homogenu smjesu, ulijte ulje pa mlijeko i izmiješajte.
1. Pjenasto umutite cijela jaja, izmiješajte dok ne dobijete gustu homogenu smjesu, ulijte ulje pa mlijeko i izmiješajte.
2. Potom uz neprestano miješanje pjenjačom sipajte brašno dok ne potrošite zadanu mjericu, dodajte prstohvat soli i malo ruma tek toliko da smjesa dobije aromu, a još važnije da spriječite upijanje ulja.
3. Ukoliko vam se smjesa čini gusta razrijedite je mineralnom vodom.
Нема коментара:
Постави коментар