четвртак, 26. фебруар 2015.

Zapečeni hleb sa sirom i belim lukom

Zapeceni hleb sa belim lukomZapečeni hleb sa belim lukom  – neverovatno lepog ukusa. Obavezno probajte. Za njegovu pripremu biće potrebno:
  • 100 gr putera, omekšanog na sobnoj temperaturi
  • 3 glavice belog luka
  • 2 supene kašike maslinovog ulja
  • vekna hleba 400gr
  • 2 supene kašike iseckanog peršunovog lista
  • 200 gr izrendanog tvrdog sira (najbolja varijanta – parmezan)
  • prstohvat soli
Priprema:
1. Izvadite maslac (puter) iz frižidera da omekša na sobnoj temperaturi
Zapečeni hleb sa belim lukom
2. Odsecite vrhove glavica belog luka tako da se vide vrhovi svakog čena. Na tepsiju stavite papir za pečenje a na njega aluminijumsku foliju. Na foliju stavite glavice belog luka i poprskajte ih maslinovim uljem. Pecite u rerni pola sata na 200 stepeni.
Zapečeni hleb sa belim lukom
3. Kada se luk ohladi istisnite čenove iz ljuske i krupno naseckajte.
4. Narendajte sir i naseckajte peršun. Pomešajte peršun, luk, sir i so sa puterom.
Zapečeni hleb sa belim lukom
5. Isecite hleb na kriške i svaku krišku premažite predhodnom smesom.
Zapečeni hleb sa belim lukom

Zapecite u zagrejanoj (na 250 stepeni) rerni 3-4 minuta.
Prijatno!
Zapeceni hleb sa belim lukom

Savet plus: Kako omekšati maslac (margarin) iz frižidera da ga pritom ne otopite?
Napunite čašu vrelom vodom i ostavite da odstoji koji minut kako bi se staklo zagrejalo. Prospite vodu i stavite čašu okrenutu prema dole preko maslaca. Omekšaće za tren!

Нема коментара:

Постави коментар