Sastojci
- 100gintegralnog heljdinog brasna
- 100gintegralnog ovsenog brasna
- 200gintegralnog speltinog brasna
- 1 kasicicasoli
- 1prasak za pecivo
- 2 dclkisele vode
- 1 dclulja
- 50 gsusama
- 50gsuncokretovih semenki
Priprema
- 1Susam u suvom tiganju kratko preprziti.Pomesajte sva brasna, so i prasak za pecivo, dodajte vodu i ulje i semenke suncokreta,susam pa zamesite mekano testo.Nema potrebe da odstoji u frizideru, odmah razvlacite sto tanje da budu hrskaviji, secete na zeljene oblike i pecete u plehu oblozenom pek papirom na 180 C oko 12 min (vreme pecenja prilagodite vasoj rerni, kod mene u 12-om min vec ivice potamne)
- 2Napomene
Vrste brasna koje koristite mozete menjati naravno. Probala sam umesto spelte i sa integralnim jecmenim i razenim , isto budu dobri. Semenke tkdj mozete menjati.Budu lepi i sa suncokretovim i susamovim uljem, a ako koristite maslinovo ulje, onda mozete smanjiti ulje na 75ml a kiselu vodu povecati na 225ml .Prijatno! :)Da update-ujem utiske ;) Najhrskaviji su ako ih pravite sa kukuruznim brasnom umesto speltinog (ostalo sve po rcp) i pecete na 200 C 10min ;)
Нема коментара:
Постави коментар