субота, 21. фебруар 2015.

HELJDINI KREKERI
DODAJ RECEPT U

I nesto od mene , za vas ;)

/slika/1917059/

Sastojci

  •  100gintegralnog heljdinog brasna
  •  100gintegralnog ovsenog brasna
  •  200gintegralnog speltinog brasna
  •  1 kasicicasoli
  •  1prasak za pecivo
  •  2 dclkisele vode
  •  1 dclulja
  •  50 gsusama
  •  50gsuncokretovih semenki

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Susam u suvom tiganju kratko preprziti.
    Pomesajte sva brasna, so i prasak za pecivo, dodajte vodu i ulje i semenke suncokreta,susam pa zamesite mekano testo. 
    Nema potrebe da odstoji u frizideru, odmah razvlacite sto tanje da budu hrskaviji, secete na zeljene oblike i pecete u plehu oblozenom pek papirom na 180 C oko 12 min (vreme pecenja prilagodite vasoj rerni, kod mene u 12-om min vec ivice potamne) 
  2. 2
    Napomene

    Vrste brasna koje koristite mozete menjati naravno. Probala sam umesto spelte i sa integralnim jecmenim i razenim , isto budu dobri. Semenke tkdj mozete menjati. 
    Budu lepi i sa suncokretovim i susamovim uljem, a ako koristite maslinovo ulje, onda mozete smanjiti ulje na 75ml a kiselu vodu povecati na 225ml .

    Prijatno! :)
    Da update-ujem utiske ;) Najhrskaviji su ako ih pravite sa kukuruznim brasnom umesto speltinog (ostalo sve po rcp) i pecete na 200 C  10min ;) 

Нема коментара:

Постави коментар