понедељак, 9. фебруар 2015.

Testo za kiflice i piroške: meko i vazdušasto

Testo za kiflice i piroške: meko i vazdušasto

Svaka domaćica ima svoju tajnu pripreme testa, ali se često dešava da savet prijateljice ili komšinice bude od koristi i nije na odmet da se iskoristi. Ovo testo je zaista mekano. Ono je vazdušasto, lako i veoma ukusno.
Od ovog  testa može se peći apsolutno sve: piroške, kiflice, pica… I uvek će uspeti. Probajte.
Za pripremu takvog testa biće potrebno:
  • - 1 čaša kefira (180-200 ml)
  • - 0.5 čaše ulja
  • - 1 kesica (11 gr) suvog kvasca
  • - 1 kafena kašičica soli
  • - 1 supena kašika šećera
  • - 3 čaše brašna
Priprema:
  • Kefir pomešati sa uljem i malo ugrejati, da bude toplo. Dodati so i šećer i promešati.
  • Kvasac pomešati sa prosejanim brašnom i dodati u prethodnu smesu.
  • Sve promešati kašikom, prekriti alu folijom ili krpom i ostaviti na toplo mesto na 30 minuta.
Za to vreme testo će se u obimu uvećati 3 puta. Ako mislite da  za to vreme testo nije dovoljno nadošlo, ne sekirajte se, ono će se podići za vreme pečenja.

watermarked - FotorCreated

Нема коментара:

Постави коментар