среда, 15. април 2015.



Punjene paprike iz rerne



Verzija iz rerne mi je uvijek bila draža od standardnih paprika koje se kuhaju u šerpi.


Punjene paprike iz rerne
Priprema
Kuhanje
Ukupno
Broj porcija
Težina
20 min
1 h 30 min
1 h 50 min
6
Srednja
:
Sastojci


  • 1 kg paprika za punjenje
  • 750 gr mljevenog mesa
  • 1 luk
  • 1 mrkva
  • 50 ml riže
  • 50 ml ulja
  • 3 kašike paradajz pirea
  • 3 kašike putera
  • voda
  • so, biber
  • Način pripreme
    1. Paprike operite i očistite od sjemenki.
    2. Sitno isjeckajte luk i mrkvu pa ga pomiješajte rižom i mljevenim mesom.
    3. Posolite, pobiberite i punite paprike smjesom.
    4. Poredajte u tepsiju, nauljite i pokrijte aluminijskom folijom.
    5. Pecite u rerni z agrijanoj na 220 stepeni oko 30 minuta.
    6. Otkrijte paprike, a u tavi otopite puter i popržite paradajz pire.
    7. Dodajte malo vode pa prelijte preko paprika.
    8. Pecite još pola sata i servirajte.

    Нема коментара:

    Постави коментар