петак, 24. април 2015.

MAFIN HLEB OD RAŽANOG BRAŠNA

Mafin hleb od razanog brasna 1-s
Ovaj hleb je za dve kategorije ljudi: za one koji imaju mali budžet i za one koji nemaju vremena da čekaju da se hleb ispeče.
Ražano integralno brašno košta maltene kao i obično pšenično, cena mu je oko 60 dinara za jedan kilogram. Heljdino koje je dosta skuplje ne mora da se koristi u velikim količinama, kao ni speltino, čija cena je u poslednjih nekoliko meseci vrtoglavo porasla.
Takođe, ovaj hleb se jako brzo sprema. Ni ja nisam imala vremena, pa sam ga umesto u plehu pekla u kalupima za mafine i samim tim skratila vreme pečenja.
Za mafin hleb vam je potrebno:
  • 3 čaše ražanog brašna
  • 2 čaše kisele vode
  • 1 kašika smrvljenog lana
  • pola kašike suncokreta
  • po kašike golice (seme bundeve)
  • kašičica soli
  • polovina praška za pecivo
  • 2 kašike maslinovog ulja
*U pitanju je čaša od kiselog mleka u koju staje dva decilitra
Mafin hleb od razanog brasna 3-s
Prvo umešate suve sastojke. Semenke, osim dobrog dela smrvljenog lana, nisam stavljala u brašno, ostavila sam samo za posipanje. Dodala sam ulje i vodu, sve umešala kašikom i punila nauljene kalupe. Napunila sam ih do vrha i stavila u zagrejanu rernu. Pekla sam ih na 220 stepeni oko pola sata.
Mafin hleb od razanog brasna 2-s
Uz njih je išla kajgana sa sremušem. Iskoristite ga maksimalno dok ga ima na pijacama.

Нема коментара:

Постави коментар