MAFINI SA CRVENIM VOĆEM
Za ove mafine vam je potrebno:
- 2 jaja
- 1 kiselo mleko
- 2 čaše graham brašna
- 2 kašike rastopljenog putera
- 5 ili 6 kašika agavinog sirupa
- pakovanje zamrznutog crvenog miksa (jagoda, malina, višnja i ribizla)
- 2 kašike rogača
U jednoj posudi sam umutila jaja, a u drugoj kiselo mleko sa agavinim sirupom. Zatim sam umešala te sastojke, dodala rastoplje, ali malo prohlađen puter. A onda brašno i crveno voće koje sam prethodno odledila. Krupnije voćke sam iseckala nožem na sitnije delove.
U kalup za mafine sam stavila papiriće, što nikad ne radim kada pravim slane mafine. Ali sam znala da će ovi biti jako mekani i da je bolje da imaju “držač”.
Polovinu smese sam sipala u kalupe, a u drugu polovinu dodala dve kašike rogača. Htela sam da imam i svetlu i tamnu varijantu.
Stavila sam ih u zagrejanu rernu i pekla između 20 i 30 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар