20 minuta i čarobne bajadere su pred vama
Sve što vam je potrebno za ovu divnu poslalsticu je:
- 2 dcl vode
- 550 gr šećera
- 300 gr mlevenih oraha
- 300 gr mlevenog keksa
- 250 gr putera
- 100 gr čokolade za kuvanje
- 550 gr šećera
- 300 gr mlevenih oraha
- 300 gr mlevenog keksa
- 250 gr putera
- 100 gr čokolade za kuvanje
Za glazuru:
- 150 gr čokolade za kuvanje
- 2 malo ulja
- 150 gr čokolade za kuvanje
- 2 malo ulja
Priprema:
U šerpu stavite vodu i šećer da se zagreje dok se šećer potpuno ne otopi na laganoj vatri. Zatim u to dodajte maslac da se otopi. Kada se maslac potpuno otopio, dodajte orahe i mleveni keks, neprestano mešajući dok ne dobijete ujednačenu masu.
Dobijenu masu podelite na dva jednaka dela.
U prvi odvojeni deo mase dodajte čokoladu otopljenu na pari, a u drugi deo možete da dodate malo ruma po želji
Na tacnu stavite masni papir za pečenje, zatim, prebacite prvi deo mase (s čokoladom) i rukama oblikujte kvadrat, a gornji deo i ivice zagladite nožem. Na isti način stavite drugu masu preko prvog sloja.
Ostatak čokolade otopite na pari, u nju dodajte malo ulja kako biste napravili glazuru i onda prelijte bajaderu.
Bajaderu odložite u frižider i narednog dana je servirajte.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар