понедељак, 6. април 2015.

20 minuta i čarobne bajadere su pred vama

  


Sve što vam je potrebno za ovu divnu poslalsticu je:
- 2 dcl  vode
- 550 gr šećera
- 300 gr mlevenih oraha
- 300 gr mlevenog keksa
- 250 gr putera
- 100 gr čokolade za kuvanje

Za glazuru:
- 150 gr čokolade za kuvanje
- 2 malo ulja

Priprema:
U šerpu stavite vodu i šećer da se zagreje dok se šećer potpuno ne otopi na laganoj vatri. Zatim u to dodajte maslac da se otopi. Kada se maslac potpuno otopio, dodajte orahe i mleveni keks, neprestano mešajući dok ne dobijete ujednačenu masu.

Dobijenu masu podelite na dva jednaka dela.

U prvi odvojeni deo mase dodajte čokoladu otopljenu na pari, a u drugi deo možete da dodate malo ruma po želji

Na tacnu stavite masni papir za pečenje, zatim, prebacite prvi deo mase (s čokoladom) i rukama oblikujte kvadrat, a gornji deo i ivice zagladite nožem. Na isti način stavite drugu masu preko prvog sloja.

Ostatak čokolade otopite na pari, u nju dodajte malo ulja kako biste napravili glazuru i onda prelijte bajaderu.

Bajaderu odložite u frižider i narednog dana je servirajte.

Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар