петак, 5. јануар 2018.

Sastojci   KAO ČOKOLADA ( ROGAČ I SMOKVE

Priprema

  1. 1.
    Postupak pripreme je jednostavan.U blenderu sameljite smokve.Na vatru stavite lončić s vrućom vodom i na njega posudu u kojoj će se otapati kokosovo ulje.Kokosovo ulje je na sobnoj temperaturi u krutom stanju a na toplini se otopi i nalikuje na prozirnu tekućinu.
  2. 2.
    U drugu posudu stavite mljeveni rogač ,prelijte ga toplim kokosovim uljem,dodajte samljevene smokve i umijesite.Ako vam se učini previše mrvičasto dodajte par žlica vrele vode.U oblik u kojem će smjesa stisnuti stavite papir za pečenje.Ja sam u tu smjesu dodala i malo suhih brusnica a isto tako možete dodati grožđice,arancine,lješnjake,ili kokosove pahuljice.
  3. 3.
    Poravnajte smjesu u kalupu ili napunite kalupiće za praline i stavite nekih petnaestak minuta u hladnjak.Brzo se stvrdne i tada možete narezati čokoladu.Kao što vidite prirodni šećer iz smokava je sasvim dovoljan za dojam slatkoće a i ljepljivost koju smokve imaju ,dobro veže smjesu.

Posluživanje

Poslužite uz kavu,čaj,vodu..Uživajte!

Нема коментара:

Постави коментар