Keksi s lješnjacima i zobenim pahuljicama
- jednostavno
Sastojci
- 70 g maslaca
- 60 g mljevenih lješnjaka ili oraha
- 60 g zobenih pahuljica
- 2 žlice šećera
- 1 jaje
- 60 g šećera
- 1 vanilin šećer
- prstohvat soli
- 50 g brašna
- 1/2 žličice praška za pecivo
- Za ukras
- bijela i tamna čokolada
Priprema
- 1.Na rastopljenom maslacu najprije pržiti lješnjake i pahuljice, dodati šećer i kratko popržiti sve zajedno do zlatno-smeđe boje. Prebaciti u zdjelu i ostaviti da se ohladi.
- 2.Pjenasto izmiješati jaje, šećer, vanilin šećer i sol. Dodati brašno pomiješano sa praškom za pecivo, i na kraju pržene lješnjake i pahuljice.
- 3.Žličicom vaditi male kuglice i rasporediti na papir za pečenje ostavljajući razmak dovoljan da se keksi ne dodiruju. Peći oko 12 minuta na 180°C .
- 4.Ohlađene kekse ukrasiti rastopljenom čokoladom.Od ove količine dobila sam 30 keksića.
Нема коментара:
Постави коментар