четвртак, 4. јануар 2018.

Keksi s lješnjacima i zobenim pahuljicama

  •  jednostavno
Keksi s lješnjacima i zobenim pahuljicama 2
/slika/1281029/

Sastojci
  • Za ukras
  • bijela i tamna čokolada

Priprema

  1. 1.
    Na rastopljenom maslacu najprije pržiti lješnjake i pahuljice, dodati šećer i kratko popržiti sve zajedno do zlatno-smeđe boje. Prebaciti u zdjelu i ostaviti da se ohladi.

  2. 2.
    Pjenasto izmiješati jaje, šećer, vanilin šećer i sol. Dodati brašno pomiješano sa praškom za pecivo, i na kraju pržene lješnjake i pahuljice.
  3. 3.
    Žličicom vaditi male kuglice i rasporediti na papir za pečenje ostavljajući razmak dovoljan da se keksi ne dodiruju. Peći oko 12 minuta na 180°C .


  4. 4.
    Ohlađene kekse ukrasiti rastopljenom čokoladom.

    Od ove količine dobila sam 30 keksića.

Нема коментара:

Постави коментар