Recept za brioš hlebčiće sa belim lukom i parmezanom.
450gr brašna
250ml vode
40ml mleka
8gr kvasca
1 celo jaje i 2 žumanceta
90gr maslaca
Spojiti topao maslac sa brašnom, malo soli i šecera i pustiti mikser da vrti dok se maslac ne pretvori u grudvice. Oko 5 minuta.
Ubaciti nadošao kvasac sa mlekom, celo jaje, jedno žumance i dodati jos 20gr šecera i ostaviti oko 20 minuta da vrti mikser. Oko 10 minuta.
Pustiti da nadolazi 3 sata i posle formirati male loptice.
Poredjati ih u tepsiju i pokriti krpom.
Dok loptice nadolaze naseckati 3 glavice belog luka i na tihoj vatri ih pržiti oko 5 minuta onda pokriti i ostaviti sa strane.
Kad je testo nadošlo, zagrejati rernu na 190c.
Premazati hlebčiće sa mešavinom maslaca i luka zatim malo posoliti.
Ako volite jače arome, preko slobodno ubacite biber i tucanu papriku.
Ubaciti u rernu i svakih 6-7 minuta ponovo premažite mešavinom maslaca i belog luka.
Nakon 35 minuta loptice su pečene i ostavite ih 10ak minuta na stolu i onda narendajte parmezan preko.
Нема коментара:
Постави коментар