недеља, 24. новембар 2024.

 

Recept za brioš hlebčiće sa belim lukom i parmezanom. 450gr brašna 250ml vode 40ml mleka 8gr kvasca 1 celo jaje i 2 žumanceta 90gr maslaca Spojiti topao maslac sa brašnom, malo soli i šecera i pustiti mikser da vrti dok se maslac ne pretvori u grudvice. Oko 5 minuta. Ubaciti nadošao kvasac sa mlekom, celo jaje, jedno žumance i dodati jos 20gr šecera i ostaviti oko 20 minuta da vrti mikser. Oko 10 minuta. Pustiti da nadolazi 3 sata i posle formirati male loptice. Poredjati ih u tepsiju i pokriti krpom. Dok loptice nadolaze naseckati 3 glavice belog luka i na tihoj vatri ih pržiti oko 5 minuta onda pokriti i ostaviti sa strane. Kad je testo nadošlo, zagrejati rernu na 190c. Premazati hlebčiće sa mešavinom maslaca i luka zatim malo posoliti. Ako volite jače arome, preko slobodno ubacite biber i tucanu papriku. Ubaciti u rernu i svakih 6-7 minuta ponovo premažite mešavinom maslaca i belog luka. Nakon 35 minuta loptice su pečene i ostavite ih 10ak minuta na stolu i onda narendajte parmezan preko.



Нема коментара:

Постави коментар