среда, 14. децембар 2022.

Đuveč
Potrebni sastojci
400g svinjskog karea
Obavezno oko 200-250g suvog mesa, ja sam stavila domaca suva rebra
1 kesa mesavine za djuvec (400g-paradajz, sargarepa, boranija, grasak i paprika)
Časa od 3dl pirinča
Biber, so, zacin-dodatak jelima, svez persun
Glavica crnog luka
4-5 cenova belog luka (sitnijeg)
Prodinstati na maslinovom ulju crni luk, dodati mu kare, na kraju i beli luk...kad se proprzi, vrlo kratko, usuti i kesu mesavine za djuvec. Dodati vode, ja sam 2l..ali racinajte da ja kuvam u expres loncu...zaciniti po zelji i staviti da se kuva.
Kada je povrce i meso skuvano dodati mu pirinac, ja koristim onaj dugog zrna. Kada je skoro pa skuvan, presuti u pleh, pa zapeci nekih 15-20min u rerni na 210C.
Ko zeli, odozgo moze da narenda par listova parmigiano reggiano sira ili obicnog parmezana iz kesice, moze malo rukole, par čeri paradajza.
Prijatno
See translation
May be an image of food
48
14 comments
3 shares
Like
Comment
Share

Нема коментара:

Постави коментар