Đuveč
Potrebni sastojci
400g svinjskog karea
Obavezno oko 200-250g suvog mesa, ja sam stavila domaca suva rebra
Časa od 3dl pirinča
Biber, so, zacin-dodatak jelima, svez persun
Glavica crnog luka
4-5 cenova belog luka (sitnijeg)
Prodinstati na maslinovom ulju crni luk, dodati mu kare, na kraju i beli luk...kad se proprzi, vrlo kratko, usuti i kesu mesavine za djuvec. Dodati vode, ja sam 2l..ali racinajte da ja kuvam u expres loncu...zaciniti po zelji i staviti da se kuva.
Kada je povrce i meso skuvano dodati mu pirinac, ja koristim onaj dugog zrna. Kada je skoro pa skuvan, presuti u pleh, pa zapeci nekih 15-20min u rerni na 210C.
Ko zeli, odozgo moze da narenda par listova parmigiano reggiano sira ili obicnog parmezana iz kesice, moze malo rukole, par čeri paradajza.
Prijatno
See translation
Нема коментара:
Постави коментар