недеља, 11. децембар 2022.

 Ječmeni hleb

-400g ječmenog brašna
-400ml jogurta
-kašičica sode bikarbone
-kašičica soli
-3 kašike maslinovog ulja
-semenke za posipanje po želji,ovog puta sam samlela semenke suncokreta i bundeve,ukupno 30g,a posula sam čia semenkama
Priprema:sve sastojke sjedinite kašikom,izlijte u pleh obložen pleh papirom,peći na 180* 40 minuta.Vruć hleb umotajte u mokru krpu,i ostavite na nekoj rešetkastoj podlozi


Hleb koji je brzo gotov, brzo se hladi, ukusan i "lakši" za stomak od onog s kvascem.
400g brašna - ja sam stavila pola belog pola heljdinog, možete koju hoćete jer je "zahvalnije" za pravljenje od kvasnog 400ml jogurta 6K maslinovog ulja 1kk sode 1K semenki po izboru 1K soli Pomešati suve sastojke, zamesiti sa mokrim i na 180st 30ak min, mislim da komotno može i bez prethodnog zagrevanja pećnice.

Нема коментара:

Постави коментар