четвртак, 1. октобар 2015.

Brzo i lako: Sladoled torta sa čokoladnim bananica

Za vrele letnje dane ova poslastica je pravi izbor.
Ona torta se veoma lako pravi da će biti veoma čest gost na vašoj trpezi.
Sastojci:
500 ml slatke pavlake
250 ml kondenzovanog mleka (jedna konzerva od 397 grama)
četiri čokoladne bananice (ili više, po želji)
keks za podlogu (najbolje je da koristite čokoladni keks)
Priprema:
Sjediniti slatku pavlaku i kondenzovano mleko i umutiti u čvrst krem.
Dodati seckane čokoladne bananice, izmešati i rasporediti krem sa keksom u kalup prečnika 20 cm.
Keks po potrebi natopiti sa tri do četiri kašike mleka.
Ostaviti u frižideru (najbolje da prenoći) pa skinuti obruč.
Ukrasiti rendanom čokoladom (po želji).

Нема коментара:

Постави коментар