Потребно је:
1 кг свињског меса од врата, са масноћом
200 гр меснате свеже сланине
4 -5 главица крупног црног лука
10 печених, ољуштених и исецканих паприка
500 гр очишћеног парадајза, а може и флашираног из зимнице, никако кечап!
2 главице белог лука
2 -3 суве паприке
соли по укусу
1,5 дл уља
Припрема:
Месо уваљати у зачин, исећи на дебље шницле, па затим на средње крупне коцке.
Испећи на роштиљу (може и на роштиљском тигању), најбоље је ако се направе ражњићи, па месо после печења скине са штапића.
Парчиће можете обмотати сланином или сланину посебно испећи и касније додати у поврће.
У међувремену исецкати ситно црни лук и утрљати у њега 2 кашике соли, како би изгубио љутину. Динстати га на уљу док се сасвим не истопи, непрестано мешајући, уз додавање топле воде.
Кад је лук упржен, додати сечене паприке и парадајз, и сецкани бели лук.
Динстати док не испари течност.
Додати месо, налити са мало воде и крчкати док се поврће не претвори у компактну масу.
Зачинити, и добро заљутити по укусу.
Пријатно!
Нема коментара:
Постави коментар