среда, 3. јануар 2024.

 

OBROK ZA ČISTU DESETKU: NEODOLJIVI KROMPIR SA PRELIVOM

1 min read

SASTOJCI

Sve što je potrebno

1 i pol kg krompira

pola litre vrhnja za kuhanje

2 dl mlijeka

1 dl ulja

1 vrećica praha juhe od gljiva

nešto papra, vegete i peršunova lista

po želji sira po svemu

PRIPREMA

Oguliti krompir i narezati na ploške. Začiniti paprom i vegetom i izmiješati.
Prah juhe od gljiva pomiješati sa vrhnjem bez grudica, pa dodati mlijeko i ulje, te peršun sitno sjeckan i izmiješati.
Krompir složiti u tepsiju promjera 30-ak cm i preliti pripremljenim vrhnjem i sastojcima.
Peći u već zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 35-40 minuta.
Na kratko izvaditi van i obilato posuti ribanim sirom onoliko koliko volite.
Vratiti na još 10-ak minuta da se sir otopi.
Posluživanje

Ovako prirpemljen krompir je sočan i zasitan. Uz neku salatu po želji može zamijeniti obrok.

Нема коментара:

Постави коментар