субота, 21. октобар 2023.

 Zimski hrskavi hleb.

"Cipovka". Hleb iz Vojvodine. Sastojci- 600gr brasna (tip 400) 500ml tople vode Suvi kvasac 8g soli. Malo secera Priprema- U 200ml tople vode razmutite pola kasicice secera, malo brasna, kvasac i ostavite sa strane da se aktivira tj. nadodje. Prosejte brasno i pomesajte ga sa soli a zatim ubacite nadolazeci kvasac unutra. Promesajte i onda nalivajte polako vodu. Mesite 15 do 20 min dok testo ne bude glatko ( ako imate mikser 10 min je dovoljno). Stavite u posudu, pokrijte i ostavite u frizider na 3 sata. Izvadite ga i ostavite na sobnoj temperaturi jos sat vremena. Na nabrasnjenoj povrsiti ga blago premesite i prebacite u tepsiju koja moze da se poklopi. Tu ga zarezite ziletom sa strane i ostavite 10 min dok se rerna zagreje Poklopljen hleb pecite na 200c 20 minuta a zatim sklonite poklopas i pecite jos 20. Ispecen hleb pustite da odmori makar 30minuta pre secenja. Uzivajte! . . .

Нема коментара:

Постави коментар