уторак, 13. јануар 2015.

Zapečena tjestenina

Share on Facebook893Share on Google+1Pin on Pinterest1Tweet about this on Twitter1Email this to someone

Zapečena tjestenina
Priprema
Kuhanje
Ukupno
Broj porcija
Težina
10 min
1 h 00 min
1 h 10 min
4
Srednje
Sastojci

  • 500 gr tjestenine
  • 500 ml mlijeka
  • 150 gr mozzarella sira
  • 200 gr šunke po želji
  • 2 jaja
  • 4 kašike parmezana
  • 2 kašike putera
  • Način pripreme
    1. Tjesteninu skuhajte po uputama na pakovanju pa ocijedite.
    2. Tepsiju namažite puterom, ubacite tjesteninu, sir i šunku.
    3. Jaja umutite sa mlijekom i prelijte preko tjestenine.
    4. Pospite parmezanom i pecite u rerni zagrijanoj na 220 stepeni 45 minuta.

    Нема коментара:

    Постави коментар