понедељак, 12. јун 2017.

Tajni sastojak : MAMINE KIFLICE

MAMINE KIFLICE:

SASTOJCI:
oko 1kg brašna,
500ml mleka,
200ml ulja,
1 kvasac,
1 jaje,
2 žumanca,
1 kašičica šećera,
2 kašičice soli.
Fil
2 belanca,
300g sira.
Premaz;
1 jaje, 
kašika mleka,
kockica margarina.

PRIPREMA: 
Od date kočine toplog mleka izdvojite šoljicu.
Pomešajte to mleko sa kvascem i šećerom i ostavite da naraste.
Deo brašna pomešajte sa soli.
Dodajte ulje, jaje i žumanca, te ostatak toplog mleka i na kraju nadošao kvasac.
Umesite glatko testo postepeno dodavjući brašno po potrebi.
Testo treba da bude glatko i meko i da se ne lepi za prste.
Prekrijte testo čistom krpom i ostavite ga na toplom da naraste.
Nadošlo testo prebacite na pobrašnjenu radnu površinu i podelite ga na 4 jufke.
Svaku jufku oklagijom rastanjite u formu kruga.
Isecite 8 trouglića.
Filujte trougliće mešavvinom sira i belanaca.
Uvijte trogliće u kiflice
Kiflice slažite u pleh obložen pek papirom i ostavite ih da odstoje 15 minuta, taman dok se rerna zagreje na 200C. 
Premažite kiflice mešavinom mleka i jaja.
Na svaku kiflicu stavite malecku kocku margarina.
Pre margarina možete posuti susam.
Kiflice možete puniti i slatki filom, džemom ili kremom, ili ih filovati pica sastojcima.
Kiflice sa sirom pecite oko 20~25 minuta ali pazite da ne zagore, kad lepo porumene gotove su.
Ostaju meke i sutradan i mogu se i zamrznuti.

Нема коментара:

Постави коментар