субота, 9. јул 2016.


GASTRONOMSKA DIJETA KLINIKE " MEYO" SAD


Gastronomska dijeta klinike 'Meyo' iz SAD-a rezultat je dvadesetogodišnjeg izučavanja čitavog tima stručnjaka. U toku kure mršavljenja ne smeju se pojesti više od 40 bodova.

Kasnije kad se postigne idealna težina može se pojesti hrane i do 60 bodova.

Artikli koji su obeleženi sa 0 po ovoj tabeli nemaju bodova, međutim to ne znači da se smeju jesti neograničeno ove vrste hrane, tabela podrazumeva, un takvim slučajevima uzimanje hrane onoliko koliko predstavlja normalan obrok.


SUPE I ČORBE                                                        PREDJELA

Pileći buljon...........0 bodova                                   Haringa 1 kom................0 bodova
Goveđi buljon.........1   "                                           Slane ringlice 3 kom........1
Goveđa supa............0                                              Sardine u ulju 3 kom.........1
Paradajz čorba.........17                                            Kavijar  100gr....................1
Čorba od graška.......20                                            Hladna šunka 100gr...........1
Krompir čorba..........15                                           Jetrena guščja pašte-
Gulaš čorba..............12                                            ta  10gr...............................1
Čorba od testenina....16                                           Punjena jaja 1  kom............2
Ajnpren čorba...........100                                         Krastavac slani 1 kom.........1/2
                                                                                 Krastavac kiseli 1 kom........4
                                                                                 Maslina u ulju 10 kom.........1
RIBE                                                                        Bademi 6 kom......................1            
                                                                                 Lešnici  6 kom......................1
Kuvana pastrmka........0                                           Tunjevina u ulju....................1
Pečena pastrmka.........0                                           Jastog porcija........................1
Sardina ili skuša                                                      Tunjevina sa povrćem          3
peč. ili kuv...................0
Škampi kuv..................0
Sva ostala rečna
ili morska riba
kuv. ili peč....................0
Riblji fileti pohov..........12
Šaran i ostale poh.
ribe...............................12
Škampi poh..................10                                                                       

Нема коментара:

Постави коментар