Potreban materijal:
500ml mleka
40g svežeg kvasca
kašičica soli
kašičica šećera
800g brašna
100ml ulja
2 jaja + 1 za premazivanje
susam
40g svežeg kvasca
kašičica soli
kašičica šećera
800g brašna
100ml ulja
2 jaja + 1 za premazivanje
susam
potrebno je još
oko 150g šunke ili pilećeg parizera
oko 150g tvrđeg domaćeg sira ili kačkavalja
oko 50g mariniranih šampinjona
origano
kečap
oko 150g tvrđeg domaćeg sira ili kačkavalja
oko 50g mariniranih šampinjona
origano
kečap
Priprema:
U toplo mleko razmutiti kvasac sa šećerom, pa ostaviti na toplom da se kvasac aktivira i naraste. Prosejati brašno i dodati so, ulje, jaja i nadošli kvasac. Mikserom, nastavcima za testo zamesiti. Testo bude blago lepljivo, da vas ne čudi. Zamešeno testo ostaviti na toplom da naraste i udvostruči masu, nekih 45 minuta. Nadošlo testo izručiti na radni sto posut brašnom, pa rukama kidati komade i oklagijom rastanjiti svaki komad u krug. Za veće kiflice to bude otprilike veličina tanjira, a mogu se rastanjivati i manji krugovi, po želji.
Na rastanjeno testo staviti malo kečapa, rendanog sira, rendane šunke ili parizera, par šampinjona i origano. Krajeve malo saviti ka unutra, a zatim uviti kiflice kao palačinku i ređati u pleh obložen papirom za pečenje. Ponavljati postupak dok se sav materijal ne utroši. Pre pečenja kiflice premazati umućenim jajetom, sa dodatkom malo mleka i posuti susamom. Peći u rerni zagrejanoj na 200C nekih 30 minuta, dok lepo ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар