уторак, 23. јун 2015.


Pizza kifle


Testo
Pizza kifle
Potreban materijal:
500ml mleka
40g svežeg kvasca
kašičica soli
kašičica šećera
800g brašna
100ml ulja
2 jaja + 1 za premazivanje
susam
potrebno je još
oko 150g šunke ili pilećeg parizera
oko 150g tvrđeg domaćeg sira ili kačkavalja
oko 50g mariniranih šampinjona
origano
kečap
Pizza kifle
Priprema:
U toplo mleko razmutiti kvasac sa šećerom, pa ostaviti na toplom da se kvasac aktivira i naraste. Prosejati brašno i dodati so, ulje, jaja i nadošli kvasac. Mikserom, nastavcima za testo zamesiti. Testo bude blago lepljivo, da vas ne čudi. Zamešeno testo ostaviti na toplom da naraste i udvostruči masu, nekih 45 minuta. Nadošlo testo izručiti na radni sto posut brašnom, pa rukama kidati komade i oklagijom rastanjiti svaki komad u krug. Za veće kiflice to bude otprilike veličina tanjira, a mogu se rastanjivati i manji krugovi, po želji.
Pizza kifle
Na rastanjeno testo staviti malo kečapa, rendanog sira, rendane šunke ili parizera, par šampinjona i origano. Krajeve malo saviti ka unutra, a zatim uviti kiflice kao palačinku i ređati u pleh obložen papirom za pečenje. Ponavljati postupak dok se sav materijal ne utroši. Pre pečenja kiflice premazati umućenim jajetom, sa dodatkom malo mleka i posuti susamom. Peći u rerni zagrejanoj na 200C nekih 30 minuta, dok lepo ne porumeni.
Pizza kifle

Нема коментара:

Постави коментар